Nieuws

Juni 2018 
Zonnepark Burgum officieel geopend
Opening zonnepark Burgum ENGIEBij Centrale Bergum zijn 18.432 zonnepanelen geplaatst, waarvan 144 op het water drijven. Op vrijdag 22 juni openden Jeroen Gebben -burgemeester van Tytsjerksteradiel- en de winnares van de techniekochtend, samen met locatieleider Tjomme van der Meer en directeur RES Rutger-Jan Pessers van ENGIE het zonnepark. De panelen zijn samen goed voor bijna vijf MW aan zonnestroom. Dit komt overeen met het gemiddelde gebruik van ruim 1500 huishoudens. 

De realisatie van het zonnepark is een bijdrage aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Tjomme van der Meer: "Mensen uit de omgeving kunnen stroom van dit zonnepark afnemen. Deze stroom komt op het lokale net." Circa veertig procent van de huishoudens in Burgum kan zo van zonnestroom voorzien worden.
Bekijk een verslag van de opening

April 2018
ENGIE zet in op zon op water met nieuw drijvend zonnepark
Drijvende zonnepanelen Burgum ENGIEOp het terrein van de ENGIE centrale Burgum is deze maand een drijvend zonnepark in bedrijf genomen. Het is het tweede drijvende zonnepark van ENGIE in Nederland. Eind 2017 is al eerder een drijvend zonnepark bij het ENGIE kantoor in Zaandam gerealiseerd. Het drijvende zonnepark bij Burgum is uniek doordat de drijvende opstelling naast een identieke opstelling op land ligt. Dit maakt exacte datavergelijking mogelijk met als doel het optimaliseren van beschikbare ruimte en elektriciteitsopbrengst.

Lees het uitgebreide persbericht