Zonnepark Centrale Burgum

Burgum overview ZonnparkEind oktober 2017 is de bouw van het zonnepark Burgum gestart. In de eerste twee weken slaat een pneumatische machine palen in de grond. Zodra de palen in de grond staan, worden de structuren en panelen gemonteerd en volgt de bekabeling. Het complete park is eind van dit jaar geïnstalleerd. Wat dan nog volgt zijn twee transformatoren. Deze komen in de laatste week van januari. Naar verwachting is het park medio februari 2018 operationeel.

Zonnepark
Het zonnepark Burgum omvat 18.432 panelen. Samen is dit goed voor bijna 5MW aan zonnestroom. Dit komt overeen met het gemiddelde gebruik van ruim 1500 huishoudens. De realisatie van het zonnepark draagt bij aan de ambitie van ENGIE om de energievoorziening steeds verder te verduurzamen. Op de foto hiernaast ziet u een schets van het park.

Proefopstelling
Op het water, bij het uitlaatkanaal van de centrale, worden 144 panelen op een drijvend ponton geplaatst onder een hoek van 12 graden. Om het effect van deze opstelling te meten, worden eveneens in de nabijheid van het water 144 panelen op het land geplaatst.